loisa 26/7-10

Såg att amanda tagit en liten bloggpaus och då känner jag att jag gör detsamma.
Inte kul att blogga själv, dessutom så är jag värdelös på att uppdatera just nu.. har aldrig tid! Ber om ursäkt för det men nu behöver jag ju inte göra det längre.
Så det blir helt enkelt bloggpaus ett tag, får se när vi (eller jag) börjar uppdatera igen.
ha det bäst så länge♥


amanda 26/7-10

Kommer ta en liten bloggpaus då jag måste bestämma mig för lite grejjer, det har krånglat och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra och så.. kommer tillbaka senare när det löst ut sig.
Får se om Loisa orkar blogga själv, men det bestämmer hon hur hon vill göra.
Ha det bra så länge, kram<3


amanda 24/7-10

Idag red jag ut, blev säker en timma, men tog det riktigt lugnt skrittade mest och travade litegrann.
Red lite i skogen, sen kom jag ut och red ängarna runt, jättemysigt.

min fina ponny<3

amanda 24/7-10

Nu har jag gjort som loisa hade gjort, typ färgat och ändrat utrustningen.
HAH men däremot har jag redigerat i paint så det är tilllåtet att skratta XD HHAHA.

Knallrosa.


Mossgrön.


Senapsgul.


Limegrön.


VILKEN VAR SNYGGAST? =D

Om ni vill att jag kan redigera en bild på din ponny såhär så gör jag gärna det, är bara kul :)
mejla isåfall [email protected]

loisa 24/7-10

Hallå!
Blogglusten är inte på topp just nu, det är underbart väder ute och jag sitter knappt vid datorn. Det är ju sommar!
Ska alldeles snart till sorinopino, idag tänkte jag det blir en härlig promenad, sen tömköra imorgon igen. :)


amanda 23/7-10

Nu har jag varit ute, har jobbat med både pedro och gia idag:)
Började med Gia, stod och borstade henne riktigt länge, och ''försökte'' göra söta frisyrer i hennes man, flätade något, men vet inte riktigt vad det blev för nått, två olika varianter iallafall, kan lägga in bilder!


Här har ni den ena, flätan träffas på mitten och flätar sen en liten fläta med söt rosett:$


Här kommer den andra, flätan går hela vägen och blir sen en söt rosett!
Vilken var snyggare, den första eller andra?=D

Men sen så blev flätan ful då jag hade flätat för löst så tog ut den och gjorden en liten lyckofläta ist:$
Med henne gick jag ut och gick, kan vara nyttigt för dem utan ryttare ibland också, och då passade jag på att träna lite lydnad, att hon följde efter mig och stannade vid mig och så, gick kanon!
Filmade en liten snutt:)





Med pedro tömkörde jag, HAHAH de gick väll sådär, han ville inte direkt jobba, men han förstod nog inte så mycket, men vi får träna mera på det så kommer det nog gå kalas sen :)

loisa 23/7-10

Har myst med blunder hela dagen, vi har mest legat och sett på tv då det varit kallt ute, och gud så busig han är ibland haha ..

Snart ska jag till sorinoon och jag kände för att tömköra, ska höra om mamma vill fota eller filma men jag är tveksam haha. Nu ska jag kila vidare, tjing !


amanda 23/7-10

Dagen har varit lugn hittills, har klippt gräset åt mamma och tjänat pengar, så snart har jag nog betalat tillbaka pengarna för min GPA hjälm. :D
Alldeles strax ska jag ut till stallet, vet inte riktigt vad jag ska göra med gia idag, men blir något lugnt iallafall då jag red rätt så hårt igår. Blir nog ut och gå med henne i skogen eller så rider jag nog barbacka en sväng, vi får se vad jag känner för när jag kommer ut:)


pusssss på ponni!♥

loisa 22/7-10 BLUNDER

Vet att det här är en hästblogg men tänkte ändå få ladda upp lite bilder på honom som vi tagit idag.
Han fick duscha för första gången när vi hämtade honom och han skötte sig jättebra, det gick även bra att raka hans nos, men han tyckte det var läskigt med hårtorken ;)


Han fick ett rött sidenband av uppfödaren, för han blev en "disneyfigur", det var tänkt han skulle ha gult som blunder är men det fanns inte haha :$







Han har hittat ett favoritställe under trappan när han tycker det blir för varmt, då slänger han ut sig sådär helt raklång, det ser för roligt ut!

Nu får det räcka (a)
Imorgon blir jag hundvakt från åtta till typ tre, så sorino får bli på EM innan middagen.
Hörs imorgon!


loisa 22/7-10

Verkar som de flesta tyckte han skulle ha gult eller vinrött, och jag måste säga att det tyckte jag med. ;)
Dock hittar jag inga hemsidor med sådana färger, kanske inte så vanliga?
Vet ni någon hemsida med lite färgglada grejer? TIPSA GÄRNA!

Har inte bestämt mig för gult eller rött än, personligen så tycker jag nog ändå rött då jag aldrig riktigt gillat gult fastän han var ganska fin i det :$
Får se vad jag hittar. :)


Sorino & Pedro påväg hem från Luleå haha ;)

amanda 22/7-10

Ridningen gick sådär. Dock får jag skylla mig själv ganska mycket då jag valde markarbete/hoppning efter en vilodag, då har ju ponnyn ännu mera krut i sig ;)
Hon var som sakt ganska pigg och stark osv, men med mycket halter så gick det iallafall bättre. Kavalettin gick suveränt! Det lilla hoppet var hon jättefin emot, taktserade super och så, men de var efter hindret som hon drog på lite för mycket. Men vi får väll träna vidare:)



JAG VERKLIGEN ÄLSKAR FJORDINGAR!!!
Fråga mig inte varför, tycker bara dem är så häftiga och coola, en sådan ponny skulle jag absolut inte söga nej till :)
Och ofta har fjordingar verkligen en grym hoppteknig också, vissa blir riktigt fina även vissa kan tycka de mest är skogsmullar. Min nästa häst måste nog bli en fjording:$


loisa 22/7-10

Äntligen hemma! Vi for kl 6 i morse och kom just hem, blunder har skött sig jättebra och mest bara sovit i bilen mellan mig och ella. Nu har han dock börjat kaxa upp sig och springer omkring här nere och leker med sina nya leksaker, pipleksaken är han livrädd för haha..

Nina tömkörde ju sorinopino idag och det gick visst jättebra! :D
Hon körde inte så länge när han skötte sig så pass bra, jobbade igenom sig ordentligt med ryggen osv. Det är verkligen kul att höra från andra också för det är inte så lätt att se hur det egentligen ser ut när man ser hästen varje dag, då kan man bara känna. ;)
Imorgon så ska jag tömköra honom igen tror jag, eller så blir det långpromenad. Får se vad det är för väder.
Uppdaterar mer ikväll!


amanda 22/7-10

Nu kom jag just in, har varit ute på banan och släpat fram massa bommar osv. Tänker rida lite kavaletti, satte upp dem på böjt spår. Satt även upp ett litet enkelhinder som jag tänker hoppa, dock bara 40 cm:)
Hoppas verkligen det kommer gå bra så vi inte skenar fram;) HAHAH men vi får väll se.
Tänker nog rida på jaktkandaret idag, göra mycket halter osv före hindret så jag får uppmerksamheten så hon lyssnar på mig. För Gia glömmer fort bort ryttaren och ser bara hindret framför och då kan det gå fort ibland.
Men det har iallafall blivit skillnad sen förut, så vi går frammåt!


amanda 21/7-10

cornelia om amanda 21/7-10:
okej, tack för svaret! :)
har du Amanda 2 hästar ?

SV: Gia är min, Pedro är min systers. Men då har jag en annan C-ponny, fast han är pansionerad så han rids inte. Så blir inte så mycket skrivet om han i min blogg. Men har visat några bilder på han i tidigare inlägg :)

amanda 22/7-10

Nu tänker jag se vad ni tycker om olika slags bett. Det är inte de vanliga tredelade betten utan lite mer bett med andra funktioner och till för hetare och starkare ponnyer och hästar.
Själv har jag ingenting emot starka bett, man vet ju inte hästens historia från första början. Och tycker det är mycket bättre att belasta upp än att sitta och slita som en idot som jag ser flera gör på tävlingsplatsen.
Kom ihåg, inget bätt är starkare än ryttarens hand.

Men nu tänker jag se vad NI tycker om dessa bett? Skriv gärna lite om allihopa!


amanda 21/7-10

Vad tycker ni om JW byxorna? Funderar på att köpa ett par sånna eller gersmi, någon som har något av de?:)


amanda 21/7-10

cornelia om amanda 18/7-10:
det e lite konstigt för din Pedro är ju brun och bra i dressyren. och Julietteb som va me i ponny akuten hennes häst hette / heter ju Pedro och är bra i drssyren. så jag undrar om du köpt Pedro från Juliette?

SV: Har fått många frågor om det:) men nej, det är inte samma ponny trotts att dom är väldigt lika och heter samma namn.

amanda 21/7-10

OJOJ, vad dåligt uppdaterat från mig idag, men jag har helt enkelt inte haft tid, har varit med komisar hela dagen, men dem for just. Så har inte blivit så mycket häst för min del, gia har vilat idag.
Men pedro har blivit riden av hans tidigare ägare, dom kom och hälsade på:) och dom tyckte han blivit jättefin osv.
Det kommer något fler inlägg strax!


loisa 21/7-10

Nu kommer det video då jag sprang med sorino, såg nu att jag tyvärr sprang ganska sakta, tyckte personligen jag sprang ganska fort men då brukar jag aldrig springa så.. :$
Man får alltså inte se så mycket av hans steg men jaja det kommer väl det med!

Efter jag ridit kom sadelpia, det blev inget igår, och kollade hur hans sadlar låg.
Min edinburgh låg inte alls bra längre, för trång och lång! Så den är struken och till salu.
16,5 tum TREA

Hubertusen var också för trång och även i behov av att stoppas om, dessutom var den lite rak för honom för han har musklat om sig så pass mycket sen jag köpte honom att det behövs en som är mer böjd, inte sådär rak iaf.
16 tum 33 bomvid

Prestige Golden Star låg bäst av de alla tre, underbart, hoppsadeln som jag behöver minst! Nej men den hade även blivit lite trång så vi ska skicka in den och bränna ut den till typ 35, just nu är den 16 tum och 33 i bomvid som varit perfekt för honom förr. Nu har han ju också lite sommarmage och så ska det ju vara, men han har förändrats ganska mycket i kroppen som sagt!

Så nu har jag två dressyrsadlar till salu, Edinburgh och Hubertus, båda svarta och mkt sköna att rida i.
[email protected] <maila vid intresse!
Där har vi även anledningen att han lätt blir ganska spänd och hög i formen som jag tidigare nämnt. Hans steg har förbättrats grymt mycket senaste halvåret men med ny sadel så kommer det att bli ännu bättre. Skönt! :)
Så nu letar vi efter en prestige sadel till honom, svart. Är inte riktigt bestämt hur vi ska göra det där än, specialbeställa så den är 16 i sätet och har längre kåpor eftersom jag har såpass långa ben, eller köra på 16 för större kan inte sorino ha, och inte jag heller i sätet men ja, ett dilemma, verkligen. HATAR SADLAR!!!

Nu ska jag tömköra honom så mycket som går, och när jag rider rida i hoppsadeln eller barbacka så han ska kunna bygga upp mer ryggmuskler och slappna av!

Imorgon far vi och hämtar vovven så nina ska tömköra sorino under dagen, vi ska ta in dem på kvällen så jag uppdaterar nog imorgon kväll och berättar hur det gick med tömkörningen! :)
kram loisa!


loisa 21/7-10

Nog var han laddad alltid, haha ;)
Det blev så att bellan hängde med och filmade, red inte allför seriöst på en äng.. dock blev det bara trav och skritt för det hade just slutat ösregna när vi for ut och då är det ju så halkit.
Från början var han mer, åhh måste jag.. men sen blev han mer och mer taggad. Rida i högt gräs är ju grymt jobbigt för dem, men samtidigt bra, speciellt för sorino så han får lyfta ordentligt på benen, iaf. så trodde jag han skulle vara jätteslut så jag satt av och drog upp sadelgjorden, men icket!
Han kunde knappt skritta och höll på med huvudet, så när vi lika hade kameran med sprang jag med honom så han fick visa upp sitt steg som kan komma fram då och då! :D
Nästan aldrig när jag rider men nu har vi anledningen, kommer inlägg om det strax.

Nu kommer filmen från då jag red, snart kommer det film då jag sprang med honom!
 




Han var inte ren idag.. ;)

loisa 21/7-10

Hann inte rida innan middagen så jag experimenterade i photoshop istället.. haha inte rutinerad så man ser ganska väl att det är redigerat :$
Men iaf. funderar på att bryta mitt mönster och pröva något helt nytt, köpa typ vinröda ridbyxor, rött schabrak och lindor! Bara prova, det kan ju vara lite kul ändå. :)

1.
2.
3.
4.

Haha fy så hemskt det mesta såg ut, kan dock bero på mina skills i PS..?

Vilken färg tycker ni jag ska prova? Och om ingen av dessa, något tips?
Funderar på grått men ja, det blir ju så likt det jag brukar ha!


loisa 21/7-10

Nu har jag också slängt ihop två outfits från hööks, det är det som är bra med hööks, det är billigt men det mesta är ganska snyggt! :)



Jag är ju så tråkig så jag tycker det är grymt snyggt med vitt och ljusa färger, typ beige osv.  Annars är jag ju ett stort fan av marinblått och mörkbrunt funkar också!



Provade även slänga ihop något som skulle vara snyggt i hoppningen, nog för jag inte hoppar men då sorino hoppar så har han ljusbrunt och det tycker jag är skitsnyggt men hööks hade lite dåligt om sånt så det fick bli svart som alltid funkar.
Brukar inte ha så mycket blingbling, det är snyggt på pannbandet men sen räcker det för mig, dock så var dessa ridstövlar skitsnygga tycker jag!

Nu ska jag ut och rida, blir skogen idag och jag får förmodligen hålla i mig på en laddad ponny. ;)

loisa 21/7-10

Hejsan! Sorry för jag inte uppdaterade i afton som jag lovat men jag märker att jag suger på det här:$
Men jag har en anledning, det blev tvärbestämt att vi skulle ut med båten så jag hann knappt fixa allt hos sorinon, så någon ridning blev det inte tal om..
Får lite dåligt samvete, men jaja lite vila skadar inte någon gång. :)
Amanda är "lite" bättre på att uppdatera, och mer kreativ om jag får säga det själv.. ska verkligen skärpa till mig för nu sitter jag mitt ute på en ö med hm.. li var det? jo hon hette visst li... bredvid mig, önskar jag var hemma.... . fniss
nej skojar bara hon heter li häman aktell jag kan hela namnet utantill!
Okej seriöst nu, imorgon ska jag skriva ett ordentligt träningsschema för veckan, och sen komma på något roligt, nu sova. naat men man kan ju alltid försöka!

amanda 20/7-10

Nu svarar jag på frågorna från frågestunden då det inte verkar komma in några fler..
Men vi får väll ta en till snart igen så får jag hoppas det kommer in fler:)

1. En fråga om hästar!
Min morbrors tjej har en shetlandsponny om man ska köpa en såndär som man ponnyn ska ha i munnen och sen som man kan hålla i (tror det heter grimma) vilken storlek ska man ha då?
Sv: Jag tror du menar ett träns med bett som du kan rida med?
Bett och träns finns ju i olika storlekar, och alla härstar har ju olika stora huvuden även om det är samma ras, men kan tippa på att en shettis ligger på storlek shetland och ponny. Bett däremot är helt olika, det får du prova dig fram på,  men det är ju något av de mindre storlekarna. Ett tips är att gå till närmaste hästaffär och fråga om bett så kan du få ett och prova om det passar bra! :)

2. Varför tävlar inte Adelina Pedro själv? :)
SV: Hon gillar mera träning än tävling, men hon tävlar lite smått på närmare tävlingar :)

3.
-jag undrar hur många som läser eran blogg per dag?
-När började du rida?
-Hur många hästar har du haft?
-favvohäst?
-har du ridit islandhästar nån gång?
-är häst ditt favoritdjur?
SV: - Har märkt att statiskiten varierar mycket mellan dagarna, vissa dagar har vi haft upp mot 95 unika läsare, men vanligast mellan 50-60 unika.
- Började rida när jag var 4 år.
- 3 egna ponnyer.
- Favoriter är väldigt svåra att säga, då jag tycker bra om många!
- Ja, vi har varit på ett islandshäst läger med familjen för några år sedan.
- Gillar alla djur, men häst är bäst.

4. Är Pedro den hästen som var med i Ponnyakuten? :P Isf har ni gjort ett galet bra jobb med honom!
SV: Nej, det är inte samma pedro som var med i ponnyakuten, men visst är dom ganska lika?:)

5. när gia blir helt frisk och du börjar tävla igen, kommer du gå upp på höga höjder då eller kommer du bara ligga på dom låga?
SV: Såklart börjar jag nu på att hoppa igång henne på det låga, första tävligen vet jag inte vilken höjd vi kommer ligga på.
Men senare kommer jag såklart gå upp till de högre höjderna:)

6. -vad är det högsta du hoppad en bana på ponny och vilken ponny var det?
SV: Det högsta jag hoppat bana med ponny är 110 cm, och det var med gia:)

7. vad har du för hjälm? :)
SV. Jag har tre hjälmar, men märkeshjälmen är en GPA evolution.

8. *hur länga har du tänkt rida ponny?
*vilket gymnasium vill du gå på?
hehe int så bra frångor men kom typ int på nå bättre :]
SV: * Jag tänker nog rida ponny tills jag är 18 då jag inte är så lång:) men man vet ju aldrig.
* Oj, svår fråga.. ville först gå något hästgymnasium, men blir nog att gå teknik eller något liknande.

9. Kommer du att hinna få igång Gia tillräkligt till ponnylokala 18 september?
SV: Ja, den har jag planerat in att tävla:)

10. Vad tycker du jag ska andvända för bett på min B-ponny som drar iväg med mig hela tiden? Hon biter fast i bettet och jag kan inte stanna henne i galoppen..
SV: Vad andvänder du för bett nu? I första hand ska man alltid ta ett vanligare bett tex tredelat eller tvådelat, men funkar inte det så kan du alltid prova pelhambett eller kimblewick :)
Men kom alltid ihåg, inget bett är starkare än människans hand.

Hoppas ni är nöjd med svaren:)

amanda 20/7-10

VILKEN ÄR MER DIN STIL?

1.


2.

amanda 20/7-10

Åkte till stan idag, och då for vi förbi royal.
Köpte 4 stycken marinblå lindor, det var rea 25kr/st, så blev bara 100 för alla 4. Tyckte det var grymt bra pris då det var typ som en padd innerst, det var inte bara flec utan också ribbad! Sen var det ju elastriskt längst ut, sjukt bra pris, för om man köper bara en sån padd kostar ca 400 kr för två. Så gjorde ett riktigt klipp.
Sen fick mamma betala en helosansalva till alla bromsbett, men nu hoppas vi att de kommer minka på ponnysarna då vi köpte flugtäcken!
Golle har ju ett exemtäcke och det är betygligt mindre på honom, så nu köpte vi flugtäcke till Gia och Pedro också, hoppas det hjälper bra. För det är ju så sjukt mycket flugor och broms nu..
Det bästa med sommaren!? (nej)!

Andvänder ni flugtäcken på era hästar/ponnys under sommartid?


loisa 20/7-10

Idag ska sadelpia komma, så förhoppningsvis blir jag av med två sadlar och en ny ordnas!
Efter pia varit där så ska jag rida, får se vad det blir. Just nu lutar det åt markarbete! :)

 På torsdag hämtar vi hem våran lilla valp blunder från härnösand, på bilden är han 6 veckor, nu blir han 8♥
Det är en portugisisk vattenhund!

amanda 20/7-10

Kommer inte avsluta frågestunden för än jag fått mera frågor, hallåå det är massor som läser, nu får ni ta och fråga något också XD
LÄNK: http://ponnyryttares.blogg.se/2010/july/amanda-187-10-3.html#comment

amanda 19/7-10

Har fixat ihop en billig men snygg och enkel outfits, allt är från hööks. :)
Vad tycker ni? diss eller diss?


amanda 19/7-10

Har ni kollat in nya hööks som kom för några dagar sen?:)
Själv tycker jag det är lite för mycket samma saker som förra året, men funderar endå på att beställa det här.




ska ni beställa något?:)



loisa 19/7-10

Kom precis hem från sorino, red faktiskt inte utan gjorde bara klart allting i stallet. Brukar skritta honom dagen efter tävling och sen låta honom vila två, men nu blev det så att han fick vila och sen skrittade jag igår så då fick han vila idag också, lite omvänt men det kan nog behövas. :)

Nu kommer det jag tänkte göra för flera veckor sen, och när jag ändå inte har något speciellt kan jag ju lika gärna göra det. :$



Han har åtminstone lagt på sig litegrann. Men än har vi mycket kvar :)

loisa 19/7-10

Helt ärligt har jag lite bloggtorka just nu, vet inte riktigt vad jag ska skriva om. :$
Tips?
Ska ut och rida nu, skriver sen och då kanske jag kommit på  något mer att skriva haha.
Hej så länge!


amanda 19/7-10

Blev då kavaletti-bommar för gias del idag. Red fram lite dressyr på banan och de gick väll sådär, hon var välldigt pigg och blev springig i galoppen. Men sen på bommarna gick de kanon! iaf i slutet.
I Början hopade hon typ studs över dem då hon var så taggad;) hahah men sen fick hon in takten och då gick det super. När jag vände upp mot bommarna så gjorde jag en halt, sen kom jag fram i trav och travade över dem sen efter kavalettibommarna gjorde jag en halt. Så i slutet lyssnade hon riktigt bra och förstod att det inte gav något att bara springa. Sed avslutade jag med lite dressyr, hon blev fortfarande springig i galoppen men gick endå bättre.


en riktigt gammal bild på mig och gia

amanda 18/7-10

Nu har jag fått filmerna från tävlingen i fredags, så tänkte att jag kunde ladda upp dem nu så ni får se:)

LC:2


LB:0


Sådär ja, kommentera gärna  =D
Och glömm inte bort min frågestund, den hittar ni här: http://ponnyryttares.blogg.se/2010/july/amanda-187-10-3.html#comment

loisa 18/7-10

Sorino var lite loj idag, men trots det mjuk och rund i formen. Red barbacka. Nu ska jag ut och kommer inte hem förns imorgon så uppdaterar väl då!
kram :)


loisa 18/7-10

Såg visst att vi hade besöksrekord igår, kul! :D
Dock uppdaterade jag aldrig för jag satt inte ens vid datorn, hade fullt upp. Hann inte ens skritta sorino, så han fick vila och gå runt i hagen istället. Ikväll blir det en barbackatur med nina och chania, kanon! :)

Till veckan kommer sadelpia, då kanske det blir någon ordning på sadlarna, USCH jag hatar sånt där!
Nu kommer det lite bilder från tävlingen. :)







'






Det får räcka för nu, ska fara till lilleman nu!
/loisa

amanda 18/7-10


amanda 18/7-10

Postat av: cornelia
har du nyss köpt pedro? :) jätte bra blogg!
2010-07-18 @ 15:02:31

sv: Pedro kom till oss i Januari 2010, så 6 månader har vi haft honom :)
Vad kul att du gillar bloggen och fortsätt gärna med kommentarerna :D

amanda 18/7-10

Blev inget dressyrpass på gia idag.. Var som sakt tänkt men nere vid banan blåste det ingenting och var såå mycket broms ochh flugor. Så istället fick jag rida runt ängarna, där blåser det betydligt mer. Red runt lite höbalar och typ maratontränade, fast satt på då:$ hih hon tyckte de va skitskojj. sen klättrade vi upp för backen 3 gånger sen red jag hem, red i ca 40 minuter kanske.
Däremot imorgon hoppas jag att jag kan rida på ridbanan, då tänker jag lägga upp travbommar och cavaletti!


^ jag och pedro från dressyrtävlingen i norrskenet.

amanda 18/7-10

Postat av: Emma
Härligt att du tyckte vi hade trevliga tävlingar :) Din ponny såg verkligen kanonfin ut. Du blev delad etta i meetingpriset också, men enligt reglerna vinner då den med högst procent och hon hade några hundradelar mer än dig. Men ändå! Det var väl er första tävling :))
2010-07-18 @ 07:41:36

SV: Ja, kommer du från norrskenet? det var jättetrevligt där:)
Tack så mycket. jaha, men det var ju kul =D
Ja, det var våran första ''riktiga'' tävling, annars har vi bara varit på 1 träningstävling tsm. :)

amanda 17/7-10

Idag red Angelina med mig, var hur kul som helst då jag inte ridit med henne på evigheter!:)
Red runt lite ängar då det blåste lite mer där men var endå otroligt mycket mygg och broms.. det är nackdelen med sommaren och hästar!
Men annars var det skitkul med mycket skratt och busiga ponnyer, imorgon vilar pedro och blir ett dressyrpass på gia:)
Nu ska jag och bada med kompisar, hörs!























loisa 16/7-10

Hejsan! Amanda har ju redan berättat om dagen så jag går direkt till hur det gick med ridningen. ;)

LC:2 Spänd sorino, är helt ärligt ganska nöjd över honom att han inte ballade ur som har hänt x antal gånger. Vi fick 58, 21 % och slutade faktiskt på en tredjeplats med rosett av nio startande, med tre placerade!
Trevlig ponny som blir lite tittig emellanåt.
Så skrev domaren om honom, och ja jag kan inte annat än hålla med, haha speciellt på sista punkten! :$
 

LB:0 Andra klassen brukar gå bättre men nu var han nästan värre, vissa stunder koncentrerade han sig faktiskt och blev riktigt fin men ja, vissa inte. Vi fick 57, 19 % i den så den klassen är jag absolut inte nöjd med. Kom trea eller fyra av sju startande, det var två placerande.
När den bjuder och koncentrerar sig är den fin. Blir okontaktbar när han tittar!
Så stod det på det protokollet, haha jag såg det nu då jag kom hem och började nästan skratta, det låter verkligen precis som sorino där med. :$



Bilder kommer sen när amanda skickat dem! :)
Imorgon blir det en lång barbacka skrittur för sorinos del, sen vila och sen kör vi igen! (y)

amanda 16/7-10

KANONDAG!
Åkte mot norrskenet kring 9, kom fram kring 11, första start var kl 1 så vi hade endå ganska gott om tid på sig.
Måste också säga att ridklubben var jättemysig, jättefint och bra ordnat! Vädret var också super, men något för varmt vissa stunder att rida, men de funkade, mycket bättre än regn! :)

LC:2:
På framridningen känndes han jättefin, var mjuk och avslappnad, lyssnade riktigt bra på mig också! Väl inne på banan spände han till sig, blev rädd för dommarna osv, men man fick rida där inne en liten stund innan startsingnalen. Själva programmet gick även rätt bra, han var spänd osv vissa stunder, men endå så är jag riktigt nöjd, och dommarna verkar tycka han såg riktigt fin ut. Det var 11 starter, 3 placerade.
Mitt mål var att bara komma igenom banan utan rida fel osv, gärna över 60%. Har ju endast tävlat honom 1 gång tidigare, en träningstävling och då fick vi något med 63% på lc, men denna gång var ju en riktig tävling och vi fick 68,93% blev verkligen chokad, och jätteglad, och vi kom 1:a =D

LB:0: Han känndes ännu finare på framridningen, helt perfect! Men inne på banan spännde han även nu till sig. Men kännde endå att det gick bättre nu än lc:n, så var nöjd hur de än skulle gå då jag inte ens hade några förväntnigar över någon av klasserna, men även där var det med 11 starter 3 placerade, men lite andra ekipage. Men fick även i lb:n 68,75% blev även här ännu mer förvånad då det är högre bedömmning osv, men blev placerad, 1:a igen =D

För min del kunde dagen inte ha gått bättre. Är sjukt nöjd över ponnyn!♥
Nu kommer en bildbomb på mig och pedro från dagen. Film kommer senare då loisa skickat dem!








^ HAHAH ganska charmig va?=]




Slut på bilderna, finns massor mera men valde ut några, sen senare så kommer ju filmer :)


amanda 16/7-10

Som ni kanske redan läst på lollos inlägg så läste ni att vi var utan internet hela dagen...!
Jaja, tävlinga idaaaaag!!! Jag är faktiskt inte end nervös än, borde jag vara eftersom jag inprinsip aldrig tävlar dressyr, men de lär väll komma senare;)
Men kan faktiskt inte skriva ett inlägg nu, måste fixa de sista grejjerna, sedan åker vi kl 9.

ps. Jag och Gia hade 1 och ett halvt år i förrgår :D


loisa 15/7-10



Boden i februari, absolut inte våra bästa ritter men gud så fin han var i galoppen på LA:1an, hoppas verkligen på den känslan imorgon men nja, haha. jagälskardig♥

loisa 15/7-10

Som många säkert märkt så har någon lyckats gräva sönder någon sorts kabel så internet och telefoner slutade funka i norra sveriga, well done!
Nej men det har faktiskt inte gjort så mycket, har haft annat roligt för mig.

Imorgon är det äntligen tävlingsdags och jag känner mig totalt oförberedd men agerar inte tror det.. typiskt mig.
Hela min kväll har spenderats i stallet, gjorde först klart allt, sen smörjde jag upp hans träns och mina stövlar, så nu glänser det!
Just när jag var klar kom maggis så hon följde med ut och skrittade, vi for in mot spisen och var ute i en liten timme skulle jag tro. Det var mycket svalare i luften så sorino pinnade på ganska så bra, men då är det mycket backar där så på hemvägen tog han det lite lugnare, det brukar vara tvärt om. (a)
Hade tänkt duscha honom efter det men då hade jag bara ridit i t-shirt och började frysa så jag skippade det, han är ganska ren och fin ändå. :)
Blir tonvis med pälsglans och mycket borstning imorgon istället! Nattade sedan hästarna, for hem och nu sitter jag här nyduschad och om ca 10 minuter kommer jag vandra runt i huset och undra vart fan alla grejer tagit vägen, hihi.

Tävlingen är i luleå och börjar kl 13, så vi far kring nio. Nästan IG som jag hade i geografi så trodde jag vi skulle till piteå och hade planerat en välförtjänt sovmorgon men icket! Är faktiskt jättetaggad, hoppas verkligen det kommer gå bra!
Men jag vet som ändå hur det kommer att vara, första klassen kommer han vara lite smått galen och jag kommer rida sjukt dåligt, andra klassen brukar gå bättre men man vet ju aldrig..
Nu ska jag börja agera som sagt, godnatt och önska oss lycka till! :D♥




Har förresten bestämt mig för att spara ut hans man igen, det är ju jättefint med knoppar ändå. :)

amanda 14/7-10

Glömmde nästan säga att påväg till våran semesterresa så stannade vi av på vägen och hälsade på fruttis, min gammla b-ponny!
Åh vad fin hon är, saknar henne verkligen! men som tur är så har hon det super hos nya ägarna!
Hon är den häst som kommit mig närmast, och tror aldrig att någon annan kommer kunna ta den platsen.♥
Kan slänga in nån bild på henne!

 


amanda 14/7-10

Yes, nu är jag tillbaka till bloggandet igen, hemma från resan:)
Har alldeles precis kommit hem från ridhuset, ändrade på min planerande schema.. men blev faktiskt bäst såhär :D
Blev iallafall dressyr idag istället, och imorgon rider jag ut. Adelina följde med, så då fick hon rida fram pedro, sen red jag gia. sen så fick jag rida igenom båda dressyrprogrammen med pedro sedan avslutade vi dem.
Gia känndes riktigt fin vissa stunder, red mycket volter, har inte så mycket mera säga om de=)
Pedro känndes också riktigt fin, men mest koncentrerade jag mig på komma ihåg banan, bra vägar blev det nog inte men..;) Kom iallafall ihåg vägarna i både lc och lb, så nöjd för det iaf;)
Imorgon vet jag inte om vi åker till ridhuset och duschar dem, alrmet är ju på där så blir problem det det osv:/ så istället får jag nog duscha honom här hemma, sedan knoppa osv. Tänkte rida ut också, endast skritt och trav arbete. Blir nog rida ut tidigt, kring 8 för att slippa alla brämms och mygg;)

Vi var ju på kortsemester, och stannade även förbi på en djuraffär och där hittade jag en orange tattini huva :D
Så såklart köpte jag den, hon på affären beställde även hem det matchande schabraket till mig, så de kommer om 2-4 veckor, så ni kommer inte få se de för än de kommit, men snygg i huvan blev hon iaf =D
Sen blir de troligtvis att beställa hem limegröna settet också, så har jag både marinblå, grön, orange och röd outfits :] sen tror jag att jag är nöjd, men hittar säkert några fler senare(a), brukar vara så..

Oj, ett riktigt långt inlägg, haha kanske inte så jätteintressant heller,! Nu sitter jag och skriver en packlista till tävlingen, har redan smörjt grejjerna osv..


 
vet att det är en hästblogg, men måste endå slänga in två bilder på våran söta vovve♥

loisa 14/7-10

HERREGUD SÅ VARMT DET ÄR UTE!
Tror det här är värsta (eller bästa?) dagen hittillst, värsta för hästarna iaf..

Solen kom fram då jag hade skrivit klart inlägget så då drog jag till sorinopino och gjorde klart allt i stallet, sen tog jag in honom och gjorde honom iordning inför ridturen. Det var helt torrt på en jättestor lägda så där red jag, eller red.. skulle inte kalla det för att rida. Höll i mig för glatta livet på en dunderpigg sorino som tycker sånt där är sjukt kul!
Skrattade till och med, hoppas inte att någon såg oss, inte ok.. haha nä men det var riktigt roligt:$
Red knappt i 30 min, eftersom solen gassade på och alla bremsar och flugor höll på äta upp oss, dessutom höll nog vi båda på att svettas bort.
Skrittade hem och inte förns vi kom till "ingången" mot stallet så kunde han skritta som vanligt, haha.

Nu ska jag skynda mig i duschen och sen ska jag bort, kommer inte hem förns ikväll så får se om jag hinner göra bildbomben då ist! :)


liten del av lägdan!


loisa 14/7-10

Hallå!
Tänkte just fara ut och rida men då började det ösregna, typiskt. Så jag hamnade här och tänkte passa på att slänga in ett inlägg. :)
Tänkte rida på lägdorna idag och bara låta honom busa av sig då jag ridit ganska mycket dressyr på sistone nu inför tävlingen, men då började det som sagt att regna och jag har ju inte broddar på sommaren eftersom jag inte tävlar hoppning på gräsbanor osv, då är det ju bara onödigt och lite riskabelt för skador och blablabl äh ja ni fattar. Men då blir det ju även ganska så halkit på lägdorna men vi får se hur det blir.. annars blir det väl att fara efter vägen men det kändes inte så kul då vi ofta har olika meningar om vad som är farligt och vilket håll vi ska gå haha orkaa.
Nä nu ska jag inte sura, är allmänt trött efter en sen kväll igår med kompisar;)

Vad ger ni era hästar för foder & hur mycket? 
Sorino äter Eggersmann, ett slags müslifoder och det är verkligen det bästa tycker jag! 

Classic Mix

Denna klassiska müsliblandningen utan havre är ett utomordentligt mångsidigt foder till alla hästar i normalt arbete. Classic Mix är uppbyggt på hydrotermiskt behandlat korn och majs och utan att belasta hästen med alltför höga proteinvärden, levererar Classic Mix din häst precis den energi den behöver. Dessutom ställer melass och veg. olja extra lättsmält energi till förfogande. Den ytterst smakliga müsliblandningen avrundas av ett exakt avstämt tillskott av vitaminer, mineraler och spårelement.


Det ger jag sorino just nu och det funkar hur bra som helst! I vintras när jag satte igång honom så var han lite smått galen, kunde inte skritta utan studsade mest fram och det spelade ingen roll vad man gjorde. Började då ge Örtmüsli. 

Örtmüsli

Friskt och sunt från örtängen direkt i krubban! Vår Örtmüsli kombinerar på ett unikt sätt värdefulla örter med en havrefri, lättsmält müsli av hög kvalitet som levererar naturens helande kraft direkt i krubban. En komposition av inhemska örter som främjar fria luftvägar, har en positiv inverkan på matsmältningsapparaten och en lugnande inverkan på nervösa hästar. Eller helt enkelt för hästar med dålig aptit.


Funkade även det hur bra som helst, det blev en annan häst!
Det är lite dyrare men absolut värt varenda krona, sorino var jättesvår att hålla fin i hullet förut, jag gav honom hur mycket hö som helst, nästan 1kg foder osv men inget hjälpte (och ja han var avsmaskad), dessutom så åt han med stor aptit allting.
När jag flyttade han till nina som är återförsäljare av eggersmann så började vi ge det och nästan direkt började han få lite hull och se nu, hästen har en enorm sommarmage och håller sig rund och fin året om! :)

Jag ger honom 0,5kg morgon och kväll (500 g) + 0,5kg (500 g) Mash på kvällen. Förr så hade han betfor men nu när han går på bete så blev han väldigt lös i magen av både betfor och oändligt med gräs så vi provade mash och på två dagar var det mycket bättre! På vintern får han lika mycket foder fast betfor istället för mash, och 3 kg hö morgon och kväll, FM och EM får han 2 kg hö. Så han äter ganska mycket för att vara en C ponny men det är vad som behövs för honom. Sen får han B vitamin och mineraler.
Nu på sommaren får han 2 kg hö på morgonen och 2 kg hö på kvällen.


Mash

Sedan årtionden använder erfarna hästmänniskor och veterinärer Mash för att förebygga och behandla tarmsjukdomar. Efter koliker, operationer, förstoppningar eller andra störningar i matsmältningsapparaten regulerar vår Mash tarmarnas funktion på ett naturligt sätt utan att belasta organismen. Också efter hårdare ansträngningar, efter födsel eller vid dåligt väder glädjer sig din häst åt en varm måltid. Profylaktiskt fodras Mash minst en gång i veckan, understödjande för tarmaktivitet och ämnesomsättning och ger dessutom en glänsande hårrem. Mash är också perfekt som mellanmål vid t ex distansritt.


Googlade på en bra hemsida där det står en massa fakta om olika eggersmannsorter där jag tog texterna ifrån, det finns verkligen för alla hästar.
http://www.rida.nu/eggers.htm 
Läsvärt! :)

loisa 13/7-10

Jagg har panik just nu, ta mitt liv snarare.
Dressyrsadeln har på typ tre dagar slutat passa och jag vet inte vad jag ska ta mig till! Hinner inte fixa en ny tills på fredag, och dessutom är det ganska onödigt att köpa en ny för några månader då det är hans "lilla" sommarmage som trycker fram den.
Han går som en klocka när jag rider i hoppsadeln eller barbacka, men när jag sätter nu när jag lägger på dressyrsadeln så är den för trång så den klämmer på sidan av honom, det blir alldeles för trångt och när man rider känner man att han går och spänner ryggen, han slappnar av mer när man ridit ordentligt ett tag men det är ändå inte ok.
När jag satte igång honom så var den lite,lite trång men den funkade ändå, nu går han på bete hela dagarna så ryggen är som platt och magen sticker ut.

Så nu blir det väl hoppsadel på tävlingen, och den är ljusbrun. Tagga.. nej. AOÄJNAFGM
det här är anledning man inte ska hålla på med hästar!!!!!
Skämt åsido men det är galet irriterande, hehe. Nu ska jag ut, tänkte göra en liten bildbomb sen ikväll! :)

loisa 13/7-10

Hej och förlåt för inget skrivande alls idag av mig, jag tänkte faktiskt skriva en gång men då kom jag inte på vad jag skulle skriva så jag lät bli. ;)

Har just ridit ett dressyrpass på ponnyskrutten och det gick så bra♥
Har pluggat in LB:0an så den kan jag (typ) nu, red igenom den utan problem. Fattar inte riktigt LC:2an så den ska jag träna på imorgon, men då ska jag ut och rida men kanske rider igenom den på en äng eller så.
Körde på lite mer tävlingsform idag igen och man märker han tycker det är jobbigt men han orkar längre och längre nu för varje gång.
Det var perfekt ridväder idag, ganska varmt men efter regnet idag så var det som svalare vind, inte lika kvavt. Kunde då rida lite hårdare och kräva mer av honom, galoppen var bäst idag, han jobbade verkligen igenom hela sig eller hur man nu ska uttrycka det..


amanda 13/7-10

Jag hinner endå tvärblogga idag, men ska alldeles strax fara så får skriva ett snabbinlägg.
Red ju iallafall Pedro nu på morgonen, Gia får vila. hah ja vet inte vad jag ska säga om passet, gick inte så bra..
Pappa har harvat och håller på att fixa underlaget så kunde inte rida där. så red istället på en äng. Försökte rida dressyr men blev väll inte så lyckat då jag och pedro inte ville samma sak. Han tittade på allt annat runtomkring och var ''rädd'' för det mesta, han var irriterad på flugorna, jag var irriterad på flugorna, han var irriterad på mig och jag var irriterad på han, haha okej ni fatta;) vi kom inte överäns iaf.
Men får hoppas att det släpper innan tävlingen, annars blir det inte så lyckat..
Nu ska vi fara, kommer hem imorgon, uppdaterar då !
kram amanda!


loisa 12/7-10

Här kommer även sorinos träningsschema för veckan!

Måndag: Barbacka, lugn tur.
Tisdag: Dressyr, rida igenom programmen!
Onsdag: Uteritt, rida igenom lite på banan också.
Torsdag: Ersmarksstallet & duscha hästarna med amanda, sen ut och skritta i skogen efter amanda ridit.
Fredag: Tävling!

Hm.. vi får allt se hur denna tävling slutar. Jag har inga förväntningar riktigt men det blir nog roligt ändå! =D


amanda 12/7-10

Jag kommer rida pedro hela veckan tills tävlingen så jag verkligen kommer få känna på honom ordentligt.
Det blir ju Pedros första riktiga bortatävling, och nu åker vi endå ganska långt men hoppas det kommer gå bra:)
Eftersom jag rider honom hela veckan har jag skrivit ett schema.



Dagens ridning på Pedro blev alltså uteritt/klättrning. Var tänkt jag skulle ut i skogen på en mysig sväng men nej det gick verkligen inte, pedro tål inte alla brems och småkryp, han bara slänger men huvudet, börjar backa osv.. så fick rida på ängarna istället, där blåser det ju betydligt mer. Men han var lika glad för det, red runt höbalar, busade upp för ängen i full galopp, ja red som sakt lite runtrunt;) Klättrade också upp för en äng som har brant backe, 3 gånger i skritt, 3 gånger trav och 2 gånger galopp. Gick super förutom att han inte ville trava uppför utan galoppera, men sista gången i trav gick de super!

Imorgon åker vi på en kort semester, men blir bara borta en natt, så imorgon bitti kommer jag stiga upp tidigt för att rida dressyr på banan, sedan far vi. Kommer hem på onsdagkväll kring 6-7 så även då hinner jag rida och då blir det uteritt och smörja alla grejjer till tävlingen!
Under semestern måste jag ta med mig programmen och träna på kvällen, jag får inte rida fel!
Så vet inte om det blir någon uppdatering imorgon för min del, får se om jag hinner imorgon bitti. Annars så hoppas vi att Loisa är duktig på uppdatera, på onsdagkväll lovar jag att jag skriver ett inlägg iaf!
Ha de bra, kram amanda!


visst är hästar ljuvliga, !? alltid lika rena..:$


loisa 12/7-10

Kom precis hem från en supermysig barbackatur med lillman♥
Det var minst 25 grader varmt och vi höll på bli uppätna av alla bremsar men trots det var det riktigt härligt, verkade också sorino tycka som var pigg (HUR nu det gick till..) och glad.
Kortade upp tyglarna lite mer än vad jag brukar rida med och travade litegranna och försökte få honom så rund som möjligt i lite högre form, typ tävlingsform och jisses så fin han blev!

Hoppas verkligen det håller sig till tävling, är typ nervös för jag kan inget av programmen. Ska faktiskt träna nu strax.
Efteråt svampade jag av hela honom och släppte ut honom i hagen ett tag till, han rullade som en idiot och sen sprang han omkring och busade som en, ja en sorino hah.
Tog lite bilder :)





 Sommar hagen:)

loisa 12/7-10

Har lite smått ångest över om det är värt att lägga ner flera hundralappar på ett par stigbyglar, dock är dem grymt sköna. Här kommer några av alternativen:

  Stigbygel Sprenger:
Säkerhetsstigbyglar- Herman Sprenger En populär säkerhetsstigbygel med ett patenterat 4-länkssystem som gör stigbygeln flexibel i två riktningar. samtidigt Följer alla rörelser ryttaren gör oavsett riddiciplin. 30% förbättrad styrka. Motverkar spänningar i höfter, knän, anklar och vader. Rostfritt stål.
Pris: 1500:-

 Bow Balance.
Sprenger, en ny design på säkerhetsstigbygel som bygger på det patenterade 4-länksystemet som gör stigbygeln flexibel i två riktningar.
Detta gör att skänkeln blir mer följsam intill hästen samt låter skänkeln komma närmare hästen.
Stigbygeln är ochså lättåtkomlig i och med den vridna formen.
Bredare anläggningsyta för foten samt två olika gummiinlägg för bästa grepp.
Stigbyglarna kommer i en vänster och en högerstigbygel.
Storlek 12 cm. Rostfritt stål.

Pris: 1750:-

NU HITTADE JAG ETT PAR SOM JAG SKA BESTÄLLA HEM!

 Mark Todd Ledad Stigbygel
Ergonomisk stigbygel som är ledad i sidorna.
stl. barn, dam, herr

418:-

Vilken tur jag hade nu! Ikväll blir det ett pass på banan, barbacka kände jag för. Ska se om någon vill filma men jag är tveksam. ;(
Nu ska vi äta, skriver sen ikväll !
kram loisa

amanda 12/7-10

Hästens täcken, det finns en hel del täcken på hästar, vissa är vanliga som tex bläs och stjärn, men finns även vissa som man ser mindre ofta!



  • 1. Vita hår i pannan (vhip).
  • 2. Stjärn (stj)
  • 3. Skjuten stjärn
  • 4. Ringstjärn
  • 5. Strimbläs (strbls)
  • 6. Oregelbunden stjärn
  • 7. Snopp
  • 8. Bruten bläs (brut bls)
  • 9. Genomgående bläs (gmbls)
  • 10. Lykta
  • 11. Nosbläs
  • Själv tycker jag att alla möjliga täcken är fina, men har alltid speciellt gillat lyckta och snopp, jag vet inte varför men det har bara blivit så, dock är alla andra superfina också:)
    Fråga till er, vad för täcken har er häst/ponny?
    kram amanda!♥



    amanda 12/7-10

    Har alldeles nyss kommit in efter att ha ridit, och oj så varmt det var.. men höll mig mer mot ängarna så det blåste iaf. Red iallafall ut en bit, och provade galoppera lite men hon blev rätt så pigg :$ så innan jag slutade rida gick jag ner på banan och syrran fick filma när jag galopperade så fick jag själv se hur det såg ut, själv kändes de som om det gick jättefort men ser inte ut så på filmen iaf, men hon har fått ett helt annat steg efter behandlingarna, nu har hon fått ett längre och större steg än tidigare, + blivit skumpigare:$
    Kan iallafall slänga in filmen, och har inte idag heller någon snygg ridoutfits, har aldrig de då jag bara rider hemma:$
    Red dessutom med gramantygeln idag.


    kram amanda

    loisa 12/7-10

    Hoppsan, det blev inget inlägg igår men jag glömde totalt bort mig, var så inne i filmen. :$
    Eh, vad säger vi.. idag så ska jag och sorino...... åh jag vet inte. Vet inte ens vad jag gör här när jag ska träffa kompisarna i boviken snart, så ska snabbskriva.
    IKVÄLL blir det sorino för det är sjukligt (♥) varmt ute, skulle inte gå att göra något vettigt iaf.

    Tror allt jag ska rida igenom programmen för dem kan jag inte ännu och har aldrig ridit igenom dem förutom LB:0an men det var för mer än ett år sedan. Ska skriver sorinos träningsschema för den här veckan innan dagen tagit slut, promise.
    Nu måste jag rusa, puss.

     
    tänkte också ladda upp en bild från då vi var och badade förra sommaren :$

    amanda 12/7-10

    De flesta verkar tycka de limegröna skulle passa bättre till hon, och de blir nog det också:) eller kommer iaf troligtvis beställa hem det, sen så passar storleken och det sitter bra så beställer jag nog hem det rostoranga också:) Men eftersom det bara fanns i str full så är jag lite misstänksam att det blir förstort, luvan kan hon nog ha, men shcabraket kan nog bli lite långt, men får väll prova, är det helt fel får jag väll skicka tillbaks de.



    Idag har jag ännu inte bestämmt vad eller hur vi ska rida, själv vill jag nog helst åka och bada med pollarna då det är så sjukt härligt :$ annars blir de iaf utrritt för gias del :)


    bild från förra sommaren då vi badade :')
    kram amanda!

    amanda 11/7-10

    Red även Pedro ikväll.
    Red först ut en bit, sen stannade jag på en äng och busa lite:$ sen gick vi till ridbanan och red lite allvarligt.
    Tränade igenom både LC:2 och LB:0 men tror nog att jag red fel några gånger:$ måste verkligen sätta mig ner och börja plugga dom nu. Annars så skötte han sig super, gick bra och var avslappnad så jag är nöjd. Men halterna måste vi träna extra på.
    Imorgon vet jag inte vad jag ska göra, funderar på att åka och bada med hästarna om adelina ska följa med pedro, annars blir det väll uteritt på gia och blir det jag som ska rida pedro blir det antingen longering eller uteritt:)
    Nu ska jag strax bege mig ut i stallet och fixa klart för kvällen=)


    Ska beställa någon av de här 2 till Gia med matchande luva, men vet ännu inte vilken färg jag ska beställa:$
    Vad tror ni hon skulle passa bättre i?, hon är skäck:]

    kram amanda!

    loisa 11/7-10

    Den här dagen har rent utsagt flugit iväg! Nog för vi sov bort halva dagen efter en sen kväll igår, och sen bara legat och solat i hettan men shit, nu är klockan 19.35..

    Jag har då iaf. hunnit med sorino och något mer blir det inte ikväll för det orkar jag verkligen inte. Ska se film. :$
    Hur som helst, tog god tid på mig i stallet idag, borstade och pussade på sorino som stod och halvsov i stallgången i säkert en liten halvtimma innan jag la på honom selen och gick ut till hagen, orkade inte gå till ridbanan.

    Till en början hade vi lite delade meningar och vart skulle han skulle springa, han tyckte så nära mig som möjligt och jag tyckte några meter ut, jag gav mig iallafall inte och han blev hur fin som helst!
    Plötsligt blev han helt eftergiven och gick i en djup, rund och stadig form. Det behövs verkligen lite arbete från marken ibland, då får man se hur hästen verkligen ska gå när den jobbar rätt och dessutom får den jobba igenom sig utan något på ryggen! :)
    Han fortsatte att testa i början av andra varvet också men gav sig ganska fort och blev lika fin där. Höll på i kanske 20 minuter bara, för det var ganska varmt och när han var såpass fin var det ju lika bra att avsluta då!

    Hoppsan vilket långt inlägg det här blev då, duktigt om ni orkat läsa ändå hit haha! Kommer ett inlägg lite senare sen ska jag se på film. :)
    puss.


    loisa 11/7-10

    Hej! Har haft fullt upp de senaste dagarna så har inte hunnit skriva så mycket intressant.
    Men nu ska jag iaf. till sorino och tömköra honom. Skriver väl sen när det är gjort hur det gick! :)


    Tömkörningskurs i februari för fredrik persson.

    amanda 11/7-10

    Dagens ridning på Gia blev ett litet dressyrpass på ridbanan. Gick faktiskt ganska bra, hon höll sig lugn men blev lite ''rädd'' för en som cyklade förbi med en konstig cykel, hahah vanliga cyklar reagerar hon inte ens på men den här såg annulunda ut så den var ju lite konstig;)
    Men annars så kändes hon faktiskt ganska mjuk även hon stod igår.
    Mamma filmade en snutt då jag red, hade inga matchande grejjer och hade hoppsadel då jag red ut en bit först, men kan endå lägga ut den.

    kvallan är jättedålig menmen..

    längtar tills jag kan börja rida ännu mera ordentligt så jag kan börja banta bort lite mage;)
    hihi hoppponnyn min:]

    kram amanda

    amanda 11/7-10

    Postat av: Anonym
    vem äger pedro?=)
    2010-07-10 @ 18:43:54


    SV: Pedro är min systers ponny!:)

    loisa 10/7-10

    For ut och skrittade i skogen idag, provade ta andra stigen och den tog aldrig slut, och det började regna så då vände vi. Tror det var ganska skönt för honom med bara en skrittur idag då det var lika kvavt och troligtvis varmare idag än igår, dessutom var det fullt av brems och flugor, värre än någonsin.
    Det är helt sjukt!


    Sista videon från igår!

    Imorgon blir det tömkörning om jag inte ska rida för kerstin. Blir nog bra vilket som. :)
    puss.

    amanda 10/7-10

    Både Gia och Pedro vilar idag.
    Blir perfect för pedro eftersom vi tävlar på fredag, så då vilar han idag sen så rids han ända tills tävlingen, blir 6 dagar. Men någon av dagarna blir skritt. Kan dock inte skriva ett chema hur jag ska rida då han inte är min häst men tror det blir bra endå, ska iallafall rida igenom dressyrprogrammen någon dag, sen på torsdag blir det nog att fara in till ridhuset och duscha och knoppa med lollo och sorino:)
    För gia är det också bra att få en vilodag då jag rider henne nu ca 5 dagar i veckan, men tänker nu öka upp till 6 dagar igen. På tisdag kommer jag börja rida henne på volter och kommer även att få börja galoppera. Tänker även lägga till lite travbommar, om två veckor börjar jag lite smått med hoppningen, kavaletti, studs och små hinder på ca 50-60 cm. Blir nog kanon!




    VÄRLDENS FINASTE HÄSTAR:* ^

    Tänkte även att jag kunde visa lite bilder på min pansionerade c-ponny goldman,  (han med sommarexemet)



    ^ bilderna är tagna för ca 1 år sen!
    saknar allt!


    ^ Har har ni honom nu för några veckor sen som lycklig pansionär! :)
    Med honom har jag verkligen haft en underbar tid!<3
    kram amanda

    loisa 10/7-10



    Nu är det bara en film kvar men den får ni sen!

    loisa 10/7-10

    Hejsan! Jag kom just hem från en kompis och håller på att slänga ihop de sista filmerna, sen ska jag dra mig till sorino och fara ut en sväng, blir nog skogen idag igen. :)
    Imorgon vet jag inte vad det blir, antingen träna för kerstin eller så blir det tömkörning. Ska börja göra det en gång i veckan nu, hästarna blir så himla lösgjorda och fina av det! Dessutom måste det vara bra för dem att jobba igenom utan att ha någonting på ryggen.

    Skriver sen!
    kram loisa


    loisa 9/7-10

    Nu har jag ridit, och det kommer faktiskt några filmer!
    Mamma kom hem just när jag skulle fara, och då hadedet också slutat regna så hon följde och filmade. :)

    Idag red jag honom ganska låg, så det ser inte särskilt snyggt ut men han var superfin på slutet. I början var han lite tjafsig, tyckte det var jättejobbigt då det regnat hela dagen så banan var ganska tungsprungen. Dessutom var det jättekvavt i luften + varmt. Men efter en skrittpaus så var han hur fin som helst.  :)
    Red kanske i lite mindre än 30 min, fokuserade mest på övergångar och mycket galoppjobb.
    Han fick ha nytränset och det passade perfekt! Brukar alltid linda benen eller ha skydd men idag hann jag inte för jag ska till stan med kompisar, väntar bara på att få duscha.

    Det här skulle ha publicerats igår men internet la av och jag hann inte fixa det..

     

    Mer videos sen! Och jag är fullt medveten om att jag glappar på tyglarna, så det är som mitt fel att han her upp huvudet osv men jag tänkte inte på det när jag red men får göra det nu. :)

    amanda 9/7-10

    Dagens ridning blev uteritt efter lottas väg som är typ en jättegammal bilväg, jättemysig iallafall.
    Adelina följde mig med Pedro, och även Uno fick följa med! (våran lilla chiuaua)
    Var ute ganska länge, ca 1 timme och 10 minuter, men den mesta delen av ridpasset var skritt, men också lite trav. Båda ponnyerna skötte sig jättebra! Gia gick riktigt lugnt i traven även idag med.
    Blir nog ingen mera uppdatering ikväll då jag far till stan med massa kompisar, men skriver imorgon:)
    /kram amanda

    loisa 9/7-10

    Det blev ingen träning idag för kerstin var inte så sugen på att stå ute i regnet;)
    Men jag ska iallafall rida dressyr, så nu far jag till ponnyskrutten:*

     
    Hanna som stretchar sorino i höstas måste det ha varit? Tålmodig ponny.nu ..

    loisa 9/7-10

    FÖRLÅT för jag inte uppdaterade igår, men jag hann verkligen inte. Fyllde ju år och var ute med kompisar hela dagen och kvällen eftersom mina föräldrar for bort, så hann inte med att uppdatera eller någon kerstinträning..
    Men såg att amanda varit dutkig på att uppdatera istället! :)

    Idag blir det nog istället träning för henne, bara det inte fortsätter ösregna som det gör nu... usch. Är jättetaggad på att rida, ska nog ta med mig programmen för tävlingen och rida igenom så får kerstin se vad som jag borde träna mer på osv, men vi får se vad det blir! Tyvärr blir det nog inga bilder eller filmer för jag är som sagt ensam hemma och har inte hunnit prata med någon än så tyvärr. :(
    Men det blir ju fler gånger, förhoppningsvis två gånger i veckan nu framöver. 

    Fick massa grejer i födelsedagspresent med i hästväg fick jag ett ursnyggt dressyrträns av märket Lippo, så mycket som det kostade så hoppas jag verkligen det håller. Lädret är så redan mjukt och fint. :)
    Sen ett par BRUNA stigläder, har ju ridit i svarta till min ljusbruna sadel och det är något jag inte riktigt uppskattar haha...
    Sen fick jag massa pengar till att köpa mer av de grejerna jag ville ha! =D
    Ska ta kort på tränset idag, det är iaf. svart med bred nosgrimma och snokrem, pannbandet är u-format med svarta små stenar, jättegulligt. :$
    Och jag hade tur, det var det sista i stl. ponny!


    amanda 9/7-10

    PROBOLJA
    Proboljan är effektiv vid långvariga hudirritation och klåda, irriterande tassar mm. Prob serien har länge varit känd bland många hästfolk, hästar med irritation i man, svansrot, karlledsproblem med irriterad hud, hårdnader, hudsprickor mm. Irritationen har oftast lugnat ner sig snabbt, lugnar insektsstick tex. Proboljan är även bra för hundar med tassproblem.

    Proboljan har vi köpt hem till våran C-ponny med sommarexem och det är verkligen den bästa oljan som vi prövat! Man märker snabbt skillnad när man hett dit det, kliar inte alls lika mycket.
    Finns även probshampoo och balsam. Vi har köpt scampoot och det är också riktigt bra!
    Rekomenderar varan!

    Här finns billig och bra probolja.
    http://www.anicare.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=visa_artikel&artnr=101025r

    Här finns det mer probvaror än probolja och probshampoo, har dock inte provat mer men tror även de andra grejjerna skulle vara riktigt bra!
    http://webshop.aintitwestern.com/PublishedService?file=page&pageID=3&action=view&groupID=397

    /amanda

    amanda 8/7-10

    Idag fyller ju LOISA 16 år, så ni måste komma ihåg att slänga ett grattis till henne!
    GRATTIS GUMMAN!♥
    kram amanda


    amanda 8/7-10

    Ridpassen gick prima på båda två idag :D
    Först red jag Gia, for efter grusvägen, mycket övergångar mellan skritt och trav olika tempon osv, sedan svängde jag av över berget. Och det var riktigt bra för där är de som grenar och stenar så hon får ha koll vars hon går och det är hon så bra på :') Red henne på gramantyglarna idag.
    Sedan red jag Pedro, blev inte klättra i backen då dom höll på att slå hö där, så får vänta några dagar tills allt är slaget så blir de ju perfect att rida där. Så red ut med honom med en bit efter grusvägen men for istället en mysig skogsväg med honom. Var ute i ca  30 minuter, sedan red jag honom till ridbanan och red igenom LC:2 programmet och han var superfin, lugn och avslappnad nästan hela programmet igenom, går det så här bra på tävlingen så kommer det att gå kanon :D Sedan skrittade jag av honom runt skogen en sväng.



    kram amanda

    amanda 8/7-10

    Har precis kommit hem från stadsfesten och ska strax ut och rida. Först blir det en unteritt på Gia, tror jag ska rida ängarna runt eller någon mysig skogsväg, vi får se:)
    Senare ikväll ska jag även rida Pedro, och för honom blir det troligtvis att klättra i backen några gånger, kan vara bra för bakmusklerna och ryggen. Hoppas iaf att jag kan göra de, men beror på om dom är på ängen och jobbar.


    ^ klättring i backen!
    kram amanda

    loisa 7/7-10

    Tänkte visa mina ridoutfits som amanda redan har visat. Jag använder för det mesta bara marinblått eller brunt, sen vita schabrak och lindor, men jag har dock ett jättegulligt ljusblått schabrak och ett som är olivgrönt med matchande lindor som jag ofta använde förr när jag hoppade. Brukar använda bruna skydd när han någon gång hoppas, eller rids ut! Har ett par från hööks i läder, tror de är av märket gold medal, eller så är de claridge house... haha har inte så stor koll eftersom jag nästan bara lindar benen på honom. :) Annars har jag sånahär vanliga pro-skydd.
    Brukar ni linda benen på era hästar och isf. hur ofta?

    Många gillar lite utstickande färger, typ knallrosa och sånt men det är inte riktigt min grej, vill ha det ganska enkelt och stilrent. Många är också förälskade i "bling-bling" vilket jag tycker är riktigt sött men fortfarande inte min grej, eller till viss mån. På pannbandet får det gärna vara något sånt, typ swarovski, hur snygga är inte dom på en skala!? Men sen räcker det för mig.
    Ska leta fram lite bilder.

     
    Det här är min vanligaste dressyroutfit. Marinblått och vitt. Mina marinblå ridbyxor som är från kusen&co, ser lite ut som jeans och tror de är av märket Gersemi? Och en Charles Owen hjälm, ridstövlarna tror jag är från Mountainhorse, jättemjuka med en ljusbrun rand längst uppe. Boots fram (ska köpa vita nylonboots) och lindor eller damasker, har alltid fårskinnspadd under men av någon anledning inte här..? På bakbenen använder jag lindor från Sjöhagen som rekomenderas STARKT, det är först fleece så det blir som en padd under. Enklare och snyggare. :) De är dessutom av bra kvalité vad jag har märkt. Ett marinblått schabrak med lite vitt och rött runtom. Ibland använder jag ett som är typ creamefärgat med en blå kant runt om!
    Enstaka gånger, mest hemma, så använder jag brunt och svart haha.





    Såhär kan det också se ut när jag rider hemma, eller i shorts:$
    Rider iaf. mest i mina rosa tygskor hemma iaf, hah..



    Såhär ser sorinos hopputrustning ut, ljusbrun eller för att vara exakt New Tan färgad. Här kom sorino och amanda trea♥

    LÅNGT inlägg, duktig om ni orkade läsa. Nu ska jag sova har fullt upp imorgon puss.

    loisa 7/7-10

    Åh vad jag älskar sommaren och min lilla poni ♥
    Just nu känns bara allt så himla bra, sorino går bättre än någonsin, det är sommar, man har världens finaste vänner och jag har bestämt mig för att behålla sorino!
    När jag tillslut bestämde mig för att sälja honom så tappade jag all motivation, det var inte roligt längre när det jag visste att vi inte skulle komma någonstans med varandra. Att skaffa en ny som det var tänkt kändes inte alls roligt, så jag vet inte ens om jag hade gjort det.

    Nu har jag iaf. bestämt mig för att ha kvar honom, tills jag blir 18 (om jag inte växer typ 1 dm till då men det är inte så troligt), för jag är inte alls för tung för honom och det är ju som huvudsaken. Och skulle det blir problemet går det faktiskt att göra något åt!
    Så nu ska vi träna, träna, träna och bara njuta och ha kul våra sista år med varandra! Någon tävling blir det säkert, sen när det verkligen är dags för honom att fara vidare är han förmodligen upplockad i klasserna och kan säljas till ett så bra hem som möjligt. :)

    Det blev typ 1000 grader varmt så jag och nina for ut och skrittade barbacka mot ersmarksbodarna, det är så mysigt att rida barbacka och sorino uppskattar det!
    Vi hittade en megastor lägda som inte var använd så vi for ända ut till skogen och hittade en gammal stig som typ var igenvuxen så det gick lite mindre bra men vi for en bit iaf. Sen for vi tillbaks, vi stannade lite hos kerstin (tränaren) och bestämde att imorgon EM ska vi träna bara det inte är allt för varmt! =D
    Sen skrittade vi hem och hästarna var alldeles svettiga där vi suttit haha.. vi skrittade förbi ridbanan på hemvägen och där red jag lite i alla gångarter bara för att känna igenom honom lite i typ 5 min. Superfin var han!



    jag och sorino för någon vecka sedan. :)

    amanda 7/7-10

    Har precis kommit in från stallet! Ridpasset gick kanon, så fin hon var.
    Borstade henne riktigt länge och stod och myste med henne innan ridpasset, sen så gav jag mig ut i skogen för fram skrittning. Var borta i ca 15 min sen red jag ner till banan. I början känndes hon stel och ojämn och inte alls bra, men efter några minuter släppte det och hon slappnade av och känndes mycket mjukare.
    Rider fortfarande en hel del på serpentiner med mycket övergångar mellan skritt och trav. Sedan fick hon en skrittpaus ca 5-10 minuter och sen tog jag tyglanrna igen och då kännde jag oj vad fin hon var:')
    Är så nöjd över gumman min, när jag köpte henne fick jag henne knappt i form, inte ens att slappna av, efter ett tag började hon slappna av och sänka huvudet men det blev mera ''westernform'' över det hela, men nu har hon börjat bära sig själv mera osv, längtar tills hon fått tillbaks alla sina muskler så hon orkar bära sig ännu mera!



    Tänkte att även jag kunde skriva mitt mål med Gia år 2010.
    * Få en helt frisk häst, helt igångsatt!
    * Starta någon mindredressyrtävling, träningstävling eller lokal på nära håll.
    * Tävla hoppning, lite lättare klasser LC-LB.
    År 2011´s mål:
    * Starta LA hoppning.
    * Gå i en stadigare form.
    /AMANDA


    loisa 7/7-10

    Halloj!
    Imorse ÖSregnade det verkligen, nu har solen kommit fram och temperaturen har stigit lite i graderna. Skönt!
    Ska snart ut och rida med nina och chania, vet inte vart vi ska men det blir säkert marken runt eller något sånt. Sorino lär vara krutpaket då han stod igår, ojoj..

    Tänkte skriva upp lite kortsiktiga mål som jag har för sorino och mig, som förhoppningsvis är uppfyllda innan sommarens slut:

    -Han ska orka gå i en form som nedan på bilden, ett helt ordentligt ridpass. Nu är det inte så konstigt att han blir trött då han har har sommarlov men vi jobbar på det!



    -Försööka lugna ner sig lite på tävlingar, han blir så HIMLA taggad så i första klassen är jag glad om jag ens får över 60 % :$



    -Bygga upp mycket muskler och styrka för att orka göra mer krävande grejer ett ordentligt pass, ja egentligen som det första målet!

    Sen långsiktiga ska jag klura på tills dessa är uppnådda. :)

    amanda 7/7-10

    Filmerna kommer nu då jag han tvärgöra dem. Men som sakt så är jag inte så jättenöjd över dagens ridpass men kan endå lägga ut filmerna!




    Verkar inte som om ljudet verkar fungera på sista filmen, men orkar inte ändra det nu..
    kram amanda

    amanda 7/7-10

    Blev ju ett dressyrpass på ridhuset med Pedro idag, gick väll sådär. Han var väldigt tittig och okoncentrerad och ville hela tiden titta på annat, red mycket på volt för att få honom mjuk, red även nån skänkelvikning och öppna, sedan red jag igenom lc:2.
    Bildbomb från dagen:













    De va lite bilder, nu orkar jag inte ladda upp några fler.. Men filmer kommer, kanske ikväll annars imorgon, eller inte imorgon, senare idag kanske man måste skriva eftersom klockan är över 00:00 :$
    kram amanda

    loisa 6/7-10

    Hej!
    Nu har jag anmält mig till tävlingen den 16... har inga förväntningar alls, då vi inte har tävlat mycket alls detta år. Typ en gång? Men jag ser det som träning, och kan ni gissa vilka klasser det blir??

    Vi ska iaf. pröva något nytt, endast för att ha provat det och se hur det går. Det finns en regional LA:P1 och jag har kollat momenten som är med och har bestämt mig för att pröva och se hur det går. Någongång måste man våga:$
    Uppvärmningsklassen, eller ja den första klassen blir LA:0an som är lokal, hade tänkt starta LA:1an men den är på lördagen och då kan ja ginte pröva LA:P1 så nu blev det såhär! :)



    Så nu ska vi ligga i hårdträning framtills tävlingen som är snart, haha jasi det blir mycket spännande.
    Nu ska jag sova.
    kram loisa ♥

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    UPDATE:
    Det gick inte att anmäla sig till LA:P1an för man var tvungen att ha nån konstig licens, det räckte inte med regional och det SÖG ju.. så då kör vi på LC:2 och LB:0an istället, LB:0an har jag ridit en gång men den minns jag knappt, och LC:2 har jag aldrig ridit men jaja. :)

    amanda 6/7-10

    Jag har lärt mig LC:2 programmet nu=D då är det bara att nöta in LB:0 också, men det tar vi senare.
    Ikväll när jag rider Pedro tänker jag träna igenom programmet en gång, och även träna på skänkelvikning, öppna och sluta:) Tänker rida igenom honom riktigt ordentligt idag då han fått en sån enorm engeri ute i skogen, ;)
    Angelina följer nog och fotar och Olivia ska filma, blir toppen =D

    fin pojken♥¨
    kram amanda


    amanda 6/7-10

    Gia kommer också få en förtjänad vilodag idag, och imorgon blir det ett dressyrpass på ridbanan.
    Men istället kommer jag rida Pedro, men blir ikväll då är det lite svalare :) På honom kommer jag antingen rida hemma på våran ridbana eller så åker jag till ersmark och rider honom på banan där, den är så underbar! Och isåfall får jag ju skjus dit så kan jag hoppas att någon vill filma en snutt eller ta lite kort!


    pedro har börjat få en riktigt snygg kropp nu :)
    /amanda

    amanda 6/7-10

    Postat av: Alecsandra
    Haha, vart har du hittat dom där? :)
    2010-07-06 @ 13:29:48

    sv: Dom roliga flughuvorna hittar ni på http://www.funnyflymask.com/home.html
    /amanda

    loisa 6/7-10

    Igår hann jag aldrig ladda upp bilderna, så de kommer nu istället. :)
    Idag får sorino som sagt välfötjänt vila, imorgon ska vi nog ut och sen blir det träning någon dag framöver.
    Idag var jag och mamma på royal och kollade på massa hästgrejer och vi la också av lite, så får se vad jag bestämmer mig för!
    Nu ska jag ut med kompisar, men först bilderna. Hinner nog inte uppdatera mer idag men vi får se..






































    Det var "några" bilder, hihi nu ska jag skynda mig iväg puss.


    amanda 5/7 -flughuvor

    HAHAHAHA jag dör, så sjukt söta! Måste nästan beställa en åt gia, skulle skratta ihjäl mig..



    haha dom är för söta♥
    /amanda

    amanda 5/7-10

    Eftersom det blivit välldigt lite inlägg från min sida idag så täkte jag berätta hur jag förbereder innan tävling och efter tävling.
    Före tävling: Beroende på vilken gren jag ska tävla, men är det dressyr då letar jag reda på programmet gärna två veckor i förväg. Men alltid är man inte anmäld så långt i förväg så då blir det lite krångligare, men vi vanliga fall tävlar jag hoppning och då är det ingen bana man kommer ihåg i förväg utan du lär dig den där.
    Iallafall så veckan innan ser jag till att skrivit ett ridschema före tävlingsveckan, om tex tävlingen är på lördag har jag bestämt hur och vad jag ska rida måndag-fredag. Ca tre dagar innan smörjer jag grejjerna till ponnyn riktigt noga, vill inte smörja dagen innan då jag tycker det blir halkigt, däremor mina egna stövlar smörjer jag dagen innan, ibland samma dag som tävlingsdagen. Två dagar innan skriver jag en packlista över vad jag ska ha med mig, och då är ALLT med på listan som ska med i bilen till tävlingen.
    Dagen innan packar jag ner allt från listan och lägger iordning allt som ska med, schabraken tvättas osv. Duschar ponnyn och borstar extra noga. Stiger upp tidigt på tävlingsdagen så vi har gott om tid och inte stressigt.
    Efter tävling: Känns det riktigt ofta som om man är trött och vill bara hem och lägga sig, men kom ihåg, du hart fortfarande en häst och den går inte ställa av.
    Lastar ut ponnyn och sedan borstar henne, släpper direkt ut henne i hagen och hon rullar (såklart).
    Mockar ur transporten, packar upp grejjer och sedan kan du gå hem och sova/ta det lugnt.

    Det där är ungifär hur jag planerar inför och efter tävling, har ni några tips så skriv gärna:)
    kram amanda


    amanda 5/7-10

    Har egentligen inte så mycket av att berätta idag då jag bara for ut och skrittade en mysig barbacka aväng i skogen, hittade massa nya vägar, eller inte vägar men smala stigar, så det var perfect att göra en skrittsväng efter dem.
    Var förrästen ute och red redan halv 8 imorse, klå den ni;)

    Är hon inte snygg?;)
    /amanda


    loisa 5/7-10

    Nu har jag ridit och det gick superbra idag också!
    Han var lite tröttare än de förra dagarna men det är inte så konstigt, tror nästan det här är den varmaste dagen hittillst?
    Red endast lösgörande, ganska liten volt och försökte få honom så mjuk och rund som möjligt, ganska mycket galopparbete och sen avslutade vi med lite skänkelvikningar. Är supernöjd med honom♥

    Imorgon ska han få en välfötjänt vilodag och sen blir det kanske träning för kerstin på torsdag men vi får se. Är med amanda just nu men det funkar inte att he in bilderna så hon får skicka dom ikväll, så ikväll blir det bildbomb!



    kram loisa !

    loisa 5/7-10

    Jag fyller ju år på torsdag och istället för att få presenter så ska jag få köpa själv, vi ska fara och kolla imorgon. Kläder och sånt köper jag ju själv så nu tänkte jag passa på att införskaffa lite hästtjaffs som är bra att ha ;)

    1. Svart lackat dressyrträns, 4 cm bred nosgrimma m. snokrem
    2. 2 st vita nylonboots stl. ponny
    3. Marinblått dressyrschabrak
    4. Svart kavaj, tävlingsskjorta
    5. Vita ridbyxor
    6. 2 st vita Sjöhagenbenlindor
    7. 4 st benpaddar
    8. Flughuva + flugtäcke stl 115/ponny
    9. Vitt tävlingsschabrak
    10. Mörkbrunt dressyrschabrak

    Tror inte det blir allt så får se vad det blir riktigt!
    Det blev inte träning idag men nu ska jag iaf. ringa kerstin så ska vi bestämma lite träningsdagar osv. :)
    Det blir nog ändå ett dressyrpass idag, är jättesugen på att rida dressyr just nu!


    Ganska precis ett år sen.

    Nu!

    Det är så kul med bilder, när man ser så mycket man har utvecklats på så kort tid ändå.
    Amanda ska nog fota mig och sorino i afton så då får vi hoppas det blir fina kort och att sorino sköter sig, sen blir det bildbomb ikväll. :)

    loisa 5/7-10

    Hann aldrig uppdatera igår, kom hem sent och skulle upp tidigt..
    Vet fortfarande inte om och när jag ska rida för kerstin idag, men får förhoppningsvis reda på det snart. :)

    Vad rider ni på för bett?

    Jag rider på vanligt tredelat för det mesta, har dock börjat använda ett tredelat med sånahär "D" ringar om ni fattar, fasta ringar. Har börjat fastna mer och mer för det, tycker sorino också verkar trivas bättre på det. Tycker man får ett bättre stöd i handen också. Så jag varierar mellan dem.
    Förut så använde jag pessoabett när jag for ut och red, då han kan bli rätt så pigg och rätt så busig hehe, men då fick man höra så mycket dåligt om de betten så jag använder helt enkelt inte det längre.

    Nu till något annat, den där tävlingen i luleå har amanda redan nämt och jag funderar också på att fara. Då blir det att starta en LB och en LA tror jag. Sista anmälningsdagen är på onsdag så jag ska fundera lite till, men just nu lutar det åt att fara. Är ganska så tävlingssugen, det känns allt som det var ett tag sen. :)
    Dessutom hinner sorino komma igång ordentligt tills dess.

    Idag blir det en sväng på royal och köpa nya skor till lilleman, ska även kolla på lite träns. Har bestämt mig för att köpa ett nytt dressyrträns, lackat svart med en bred nosgrimma och snokrem, sen har han ju sitt nya v-formade pannband! Får se om jag hittar något, annars blir det att beställa.







    kram loisa


    loisa 4/7-10

    Hej igen!
    Mina planer för sorinon blev som vanligt ändrade, nina var ute i stallet och skulle tömköra chania så då bestämde jag mig för att pröva tömköra sorino som inte är tömkörd sen i januari sist!

    Han gick som en klocka iaf, JÄTTEFIN i formen och han fick verkligen fram steget. Inga protester heller, han var megapigg, jag börjar undra om han får för mycket mat eller nått, så här pigg brukar han knappt vara på vintern:$
    Imorgon så blir det kanske träning för kerstin, en ny tränare. Hon är visst jätteduktig, så får hoppas jag och sorino trivs med henne! :)

    En bild från i vintras när han tömkördes.

    Och två bilder från idag:



    Det är sjukligt varmt ute, så jag sköljde av sorino efteråt och han tyckte det var så skönt! Sen provade vi på något som heter kylvatten man her på benen, som tydligen är jättebra och kyler. Själv har jag kylgelé och tycker det brukar fungera riktigt bra också.
    Skriver mer sen ikväll, kram loisa!

    amanda 4/7 -kontakta oss

    Vill ni ha kontakt med oss så mejla isåfall: [email protected]
    Ni kan även gärna följa oss via blogglovin :)
    /amanda

    amanda 4/7 -tävlingssugen

    TÄVLINGSSUGEN!!
    Skojjar inte, vill verklogen tävla NUNUNUNUNU, känns som om det var 10000 år sedan jag satt på min ponny på hoppbanorna, men snart kommer vi!
    Funderar på att anmäla mig med min systers ponny Pedro på en dressyrtävling i Luleå och två veckor, för hon själv är inte så intresserad av att tävla utan mera träning, men själv älskar jag att tävla! Jag tror jag far om Loisa följer med, är inte direkt van dressyrtävlingar då jag bara hopptävlar.
    Problemet är att jag bara kan lc:1 och lb:1 men på tävlingen där har dom med lc:2 och lb:0 som jag aldrig nästan har sett?:$ Funderade på att starta la men då är det bara regional och Pedro har ingen licens, fast det går ju ordna. Fast blir nog endå att ta de lättare klassera då han inte är så van ännu! Aja, funderar på det, men vill nog:$

    pedro idag, pigg ponny:]

    ps. hallå alla, glömm inte bort kommentarer :D
    kram amanda

    loisa 4/7-10 hur ska jag göra?

    Sorinos stubb är helt perfekt nu, men nu dröjer det inte länge innan det blir för lång och börjar lägga sig.
    Ska jag fortsätta låta han ha stubb eller ska jag spara ut man?

    Det är ju grymt snyggt med stubb, men det kan även se mycket stiligare ut med kort man. Speciellt på tävling när man knoppar. Hur ska jag göra?





    TIPS?

    loisa 4/7-10

    Gud så varmt det är ute, 27,5 grader varmt och ändå är det mulet.
    Hade tänkt att fara ut och rida idag som sagt men det blir nog bara en skrittur i det här vädret, men det kan vara nog så bra det, han har säkert träningsvärk idag.

    Vi filmade igår när jag släppte ut sorino i hagen, det är lite småkul för han gör samma sak varje gång, hur trött han än är. Han rullade igår dock bara för att jag hade sköjlt av honom med vatten;)



    Nu ska jag ut och rida, blir mer uppdatering sen för ikväll ska jag allt vara hemma! :)

    amanda 4/7 -dressyr

    Sov hos Angelina inatt och vi for hem till mig kring 9-halv 10 så vi skulle hinna rida innan det blivit allt för varmt!
    Red ett litet dressyrpass på Gia och provade även ett tvådelat bett istället för tredelat, och gick väll sådär. Vissa stunder gick hon kanon men vissa blev hon för springig, men de kan ju bero på orken och musklerna, har ju inte ridit så länge ännu då hon är under igångsättning och hon tappade ju alla muskler under skadan. Men snart är vi igång ingen :)
    Angelina fotade lite så kan bjuda på lite bilder från dagen.









    vi är hoppekipage inte dressyr om ni undrar ;)
    sen att ponnyn är tjock de vet jag..:$
    /amanda


    amanda 3/7

    Dagens ridning blev uteritt :)
    Försökte vänta tills lite efter mitt på dagen då det verkligen är varmt här nu! Men inget jag ska klaga på då jag älskar värme o ch sol♥ annars känns det inte som sommar för mig.
    Men flugor, mygg och bräms är på tok för mycket, tycker verkligen synd om hästarna som måste stå ut med detta då jag inte klarar av en ynklig fluga som irriterar mig medans hästarna typ har 50 runtomsig?;)


    Gia idag innan ridpasset:)

    Tänkte säga, håll koll på era minneskort till kameran, har ju till min D60 och tappade bort det igår kväll, har vänt upp och ner på hela huset? men hittade det tillslut, men på ett litet konstigt ställe.. Hahah tur jag hittade åt de iaf då de kostar minst 500 kr, trodde ett tag att hunden hade ätit upp det eller något..

    /AMANDA

    loisa 3/7

    Nu kommer filmerna jag lovade. Han var väldigt nyfiken på trädet som ramlat ner, haha! Det var sjukt mycket brems och flugor idag också...

    Sorino sover inne även på somrarna, håller absolut med amanda. :)
    Måste vara skönt för dem att få slippa alla kryp och sånt, men självklart är det jätteolika vad man tycker. Förra sommaren när sorino stod hemma här så sov han ju ute dygnet runt och jag upplevde att han bara blev otroligt trött och seg. Nu har han mycket energi och bus kvar till ridningen vilket gör det mycket enklare och roligare!




    Jag vet att man inte ska nöta på att öka hela tiden eftersom det sliter ganska mycket på benen på hästarna, men just idag valde jag att sikta in mig på ökningarna så nu blir det att ta det lite lugnare med det ett tag.
    Som ni ser så blev vissa bättre än andra, och andra sämre än andra, men jag är supernöjd över honom. ♥

    Imorgon blir det en ute ritt och sen till veckan funderar jag på att börja jobba honom med markarbete/cavaletti. Gjorde det ganska flitigt förra sommaren och han tycker det är superkul! Kan nog vara bra för den här lilla snubbelpellen..
    Visst är det ganska lätt hänt att man totalt glömmer bort markarbete? Antingen så rider man dressyr eller så hoppar man, så känns det då för mig iaf. haha.

    Blir ingen mer uppdatering för mig idag igen eftersom vi drar till stugan nu, men skriver imorgon.
    kram loisa ♥

    loisa 3/7-10

    Hej!
    Kom alldeles nyss in efter att ha ridit dressyr på banan med lilleman, han var riktigt fin speciellt med tanke på att det är hans andra dressyrpass sen igångsättningen, har bara skrittat ute annars. Han har haft sommarlov och bara gått på bete i ca en månad, tycker alla hästar förtjänar lite sommarlov. :)
    Checkade som av honom så han kändes fräsch och lyssnade på hjälperna, red mycket på lite mindre volter och serpentiner och försökte få honom så rund och lösgjord som möjligt vilket gick jättebra. Är riktigt nöjd över honom.
    Nöjdast är jag över hans ökningar, dom har rent varit förskräckliga och vi har bara tappat takten och han har inte haft något steg alls, nu däremot kommer det fram mer och mer. Det är som han har byggt hur mycket muskler som helst efter vilan, han har fått hjärtrumpa som jag aldrig trodde han skulle få, halsen har blivit maffigare och han är jättefin över ryggen. Hur gick det till?
    Han brukar dock busa som en galning i hagen så;)

    Lillasyster hängde med och filmade, sen fick hon skritta honom hem! Så snart kommer det upp film. Ni får ha lite överseende med lite missar, det här är ju som sagt bara andra gången på lääänge. :)




    Jag orkar aldrig ta på mig ridstövlarna så jag rider i mina söta rosa skor.. jaja det funkar!
    Och angående att jag har hopputrustningen på honom, jag har lånat ut dressyrgjorden till en som kanske ska köpa min andra dressyrsadel så jag hade inget val.
    kram loisa

    amanda 3/7 -outfits

    Vad tycker ni om olika outfits? Klä dig och din häst i matchande färger, täcken, kavaj, hjälm, shchabrak, huva, lindor, skydd, boots, ja allt man kan tänka sig. Själv tycker jag det är jättekul, speciellt att ha flera schabrak i olika färger med matchande luvor, eller schabrak med matchande lindor.
    Själv är jag då hoppryttare och väljer då mera schabrak och luva, men har även lite med schabrak och lindor till dressyren!
    När jag tävlar har jag marin outfits, på min kavaj, mina hanskar, ponnyns schabrak och luva, även skydd och ska köpa ett par boots. Det tycket jag är måttligt. Finns även de som har färgade träns, inget jag skulle vilja ha, men tycker de är rätt fräkt! x)
    Några schabrak med luvor som jag verkligen gillar är Scapa, men tyvärr jag jag inget sådant, men funderar på att beställa hem ett i antingen orange eller marin.
    GlennGordon tycker jag också har riktigt snygga grejjer, även John Whitaker.
    Tänkte att ni som vill kan skicka in bilder till oss på dig och din häst i en snygg, eller rolig, eller hur som helst outfits så lägger vi upp den i våran blogg och länkar till din blogg. Ni kan skicka till [email protected]


    här är gia i röd outfits, enkelt men snyggt.

    här är jag och pedro i blå outfits.

    Gillar ni att klä upp er med mycket färg tex grön, orange eller gul eller föredrar ni stilrenare färger tex marin, brun eller svart?
    kram amanda


    amanda 2/7 - godnattat ponnyerna

    Har alldeles precis kommit in från stallet, har tagit in ponnyerna, gav dem deras kraft, smörjt golles man och fyllt nytt vatten.
    Våra ponnyer får alltid komma in på natten då dom tycker det är så härligt, vi har dem inne framförallt för golles solexem och känslig mot mygg osv, men även för alla, de står redan klockan 7 i väntan på att få komma in, och får de inte komma in börjar de springa.
    Många verkar ha hästarna ute på sommaren, inget jag direkt bryr mig om, men själv tycker jag att hästarna ska få komma in och verkligen vila ut under natten, eller några timmar på dagen eller så.
    För ute, visst nog lägger dom sig ner men då kan dom inte slappna av då dom alltid är ''på sin vakt'', inne är ju som säkerheten för hästen.
    Så en fråga till er: Sover era ponnyer/hästar ute?
    /amanda


    loisa 2/7-10

    Idag var jag och sorino ute på upptäcksfärd,, gjorde klart allt i stallet sen for vi ut och skrittade då det är ca 25 grader varmt ute (!), hittade en ny stig och for upp i den, haha det var som ett litet paradis, fullt med blommor och minst 50 st fjärilar på en och samma gång?
    Sorino fick välja stig, och han valde rätt, det var jättemycket uppför och nerförsbackar, dock var det grymt mycket brems så vi vände innan vi hittat något slut..
    Det är det dåliga med värmen, eller sommaren över huvudtaget. Alla äckliga små kryp, usch! Dem är som fästingar på hästarna, eller ja alla djur, och oss människor också. Visste ni att sorino är en riktig skogsmulle? Helt cool i skogen, bara plöjer fram och bryr sig inte ett dugg om någonting, öronen är helt spetsade framåt nästan hela tiden, det kunde man inte tro haha;)
    Här kommer lite bilder på sorinopino från idag!


     början på stigen med fjärliarna, mobilkvalla så dom syns typ inte men.

     min snygga ridoutfit för dagen... :$

    Ska på lantmanna nu till veckan för i helgen har jag fullt upp, och köpa ett flugtäcke. Hade bestämt mig för att inte köpa ett då krypen inte besvärar sorino särskilt mycket men nu är det ju rent groteskt mycket.
    Ikväll ska jag ut med kompisar och sen sover jag borta så ingen mer uppdatering från mitt håll, får se om amanda är duktig istället!
    kram loisa


    amanda 2/7 -lite dressyrträning

    Idag red jag Indian Girl ''Gia'', heh kommer börja skriva Gia nu istället, så nu vet ni vem hon är;)
    Red iallafall barbacka, red förstu ut i skogen en sväng på långa tyglar, sedan gick jag  ner till ridbanan och jobbade henne på serpentinger, så hon både får börja sig och springa på raka spår, red mycket övergångar mellan skritt, trav och halt. Galoppen har vi inte riktigt börjat med ännu men den kommer den också.
    Hon jobbade iallafall riktigt bra och till och med trampade under sig, (det har hon haft mycket problem med) men med träning av bommar och cavaletti har det börjat bli mycket bättre. Det är något vi kommer jobba mycket med under igångsättningen!

    Såg att loisa bjöd på lite bilder på Sorino så tänkte att ni kunde få se lite bilder av Gia också!
     våren 2009
    sommaren/hösten 2009
    hösten 2009, våran första LB
    sommaren 2010
    sommaren 2010
    sommaren 2010
    /amanda


    loisas "hästhistoria"

    Nu ska jag väl också berätta min hästhistoria som inte riktigt är lika intressant som amandas haha.
    Jag har alltid älskat hästar trots att mina föräldrar knappt visste vad fram och bak på en häst, men iaf. så kände mina föräldrar en del som hade häst så när jag gick på dagis och var riktigt liten så red jag lite då och då. När jag började skolan så började även på ridskola, först SRK men sen fick jag plats på KDRF (ersmark) och eftersom jag bor i kåge blev det mycket enklare.
    Jag var mycket i min grannes stall och hjälpte till med hennes islänningar och red ibland, samtidigt som jag red på ridskola en gång i veckan.
    Har inga minnen av årtal men jag tror det var när jag började sjuan så började rida i dressyrspecialen då det var (och fortfarande är) dressyr jag tycker är absolut roligast! Min kompis hannas shetlandsponny paulina började jag rida i sjuan (jag var väldigt kort), hon bodde även här någon vecka under sommaren.

    Henne red jag till hösten -08, 24 september då fick jag min första ponny som jag har än idag, sorino. En maxad C ponny född -98 som lärt mig allt och nu är det jag som utbildar honom vidare! Han var utb. och tävlad upp till lokal LA dressyr och lite hoppning. När han kom var jag urusel på att rida och det var mycket svett och tårar då han kräver sin ryttare vissa stunder, och jag var van vid ridskoleponnysar som för det mesta gjorde det man sa. Men vi kämpade vidare och idag har vi tävlat upp till regional LA dressyr och lokal LC hoppning (men det är amanda som står för hoppningen på honom då jag inte tycker det är särskilt lockande haha..). Jag är så otroligt glad och tacksam för tiden jag fått med sorino för han är verkligen en guldklimp, man får inget gratis men när man gör rätt  så får man tusen gånger mer tillbaka!
    Vi fortsatte att rida i dressyrspecialen och efter ca ett år började vi även i hoppspecialen för lite variation. Slutade i dressyrspec förra våren då vi inte utvecklades något, och i hoppspec i julas då jag inte tyckte det var roligt längre.
    Vi fortsatte träna hemma på ridbanan för privattränare och det känns verkligen att vi har utvecklats väldigt mycket sen i höstas! Jag brukar även rida för ida hellström som kommer till KDRF ibland.
    Målet är att få upp honom i FEI:klasserna, vi har ridit lite ur programmen och det har gått kalasbra, han kan alla momenten. Så nu satsar vi stenhårt på att bygga upp muskler och styrka! Sen får vi se hur långt vi hinner tillsammans.
    Han har fått mycket lovord från tränare och har tre fina gångarter, när vi är igång mer så ska vi pröva sätta på honom kandar, det blir spännande!

    Tyvärr så började jag växa väldigt mycket i somras och är nu alldeles för lång för min lilla stjärna, har tänkt och tänkt och tänkt ända sen i början av förra hösten och bestämde mig för ett tag sen att nu är det dags för sorino att få fara till någon annan liten tjej (eller kille) som kommer lära sig otroligt mycket på honom!
    Det är det svåraste beslut jag någonsin tagit, men det blir bäst så, min ridning försämras, både han och jag får sämre balans osv.
    Dock ser det inte ut som att jag kommer måste skiljas från honom nu på ett tag då det är heeelt dött på hästförsäljningsfronten. Så nu tar vi tillvara på vår sista tid tillsammans. :)

     första ridturen.
     ingen ovanlig syn, haha.
     2009.
     2010, lite skillnad?
     2010.
     drygt en vecka sen haha.
     2010.

    /loisa

    amandas ''hästhistoria''

    Tänkte berätta om hela min ''hästhistoria'' alltså från när jag började rida tills idag!
    Tror faktiskt inte att jag skulle ha hållit på med hästar om det inte vore för mamma, hon hade häst tidigare men inte nu då, men iallafall så hade vi folk vi kände som inte bodde så långt borta, fick rida deras D-ponny ibland då och då, hade ju ledare såklart och mamma höll i mig då jag bara var 1-2 år gammal. Red ungifär då 1 gång i veckan, ibland mer ibland mindre, de var olika.
    När jag var 4 år, just innan jag skulle fylla fem så började jag på ridskola, Kågedalens Ryttarförening, KDRF, i en nybörjar grupp. Där red jag en gång veckan. Med åren började jag bli mer och mera hästintresserad och började även ta privatlektioner med ponnyn Lotus.
    När jag var 7-8 år red jag mer, började rida två gånger i veckan men då var Lotus såld men istället började jag rida ponnyn Goldman.
    När jag fyllde 9 år fick jag min första ponny, en B-ponny skäck som heter Cochisen, ''Fruttis''
    Henne har jag lärt mig allt på, hon är verkligen perfect i allt! Även hon var riktigt busig ibland var hon min drömhäst och det är hon än idag.
    Henne hade jag i 6 år, men har tyvärr växt ur henne och jag ville tävla och hon var inte direkt någon tävlingsponny. Hon åkte till en familj i Piteå i år, vitern/våren 2010. Där har hon det verkligen underbart och kan lära fler barn att rida.
    Tillbaka till Goldman som jag red mycket på ridskolan, han har sommarexem och kom hem till mig varje sommar, tillslut köpte vi honom då har verkligen var less på ridskolan!
    Han är börkbrun fast ser svart ut, new forest född 1991.
    För ca 4  år sen köpte vi honom, jag började i högre grupper på ridskolan och tränade med honom allt mer och mer, tillslut fick vi oss ut på tävlingsbanorna, lokala. Tävlade honom en lokal hopptävling LC då vi kom 3:a, det bästa minnet med honom! Han var så fin!
    Men vi kände att han blev äldre och äldre, han blev inte alls samma tiger på hoppningen längre så han blev pansionerad, han for till en som hade honom på foder i Bureå, men kom hem efter ca ett halvår.
    Hans knän var inte bra längre, han har fått utslitna leder i framknäna och kan inte gå som ridhäst längre, skadan kommer för att han gått på ridskola för länge och de kommer oftast fram när dom blir gamla enligt vetrinären.
    Men honom har vi fortfarande kvar men går bara i hagen och lever livet!
    Då goldman blev sämre, och ville inte riktigt hoppa så tappade även jag gnistan en aning, men mamma lovade mig en ny ponny med hoppkapacitet!
    Vi bestämmde oss för en D-ponny, vi provred en som varkligen var jättefin men inget som sa klick, var som inget speciellt för mig.
    Andra hästen vi provred blev endå en C-ponny, jag ville verkligen titta på henne och tjatade på mamma och tillslut tittade vi även på den, och det är ponnyn jag har idag!
    Indian Girl heter hon, en c-ponny 136,5 imp Danmark. Hon är en ganska het hoppponny med kapacitet, men vi har aldrig hunnit ta fram den tillsammans ännu då vi började riktigt lugnt. Tävlade lite träningstävlingar första månaderna, LD-LC och vi blev placerade på nästan alla tävlingarna!
    Sedan startade vi våran första LB i Umeå där vi kom just utanför placering, hon gick som en klocka!
    Sedan planerade vi in våran första reigionala LA men så skadade hon sig.
    Hon tranpade sig själv med brodden på högerbak, det tog så djupt att de träffade senhinnan och det blev ett överben. Hon stod några månader för det och sen red jag igång men hon kändes inte okej, så vi tog henne till AGT kliniken och där visade hon hälta på böjprov. Eftersom hon hade stått och haft ont i högerbak av såret så hade hon belastat de andra benen fel så det hade blivit inflamation.
    Men nu är vi pågång igen! Håller på rida igång henne lite smått och till hösten hoppas vi på att kunna komma ut på tävlingsbanorna igen! Vårat mål tillsammans är reigional LA, kanske MSV B beroende på hur det går för oss i framtiden.
    Det är om henne jag kommer skriva det mesta om.
    Men ibland kommer ni även Pedro upp i bloggen, han är min systers dressyrponny, hon hade även tidigare en ponny som hette Dajm, vunnit DM guld i dressyr två år. Men han är såld eftersom han bara var en B-ponny. Pedro däremot är D-ponny och honom rider jag ibland då och då!

    Hoppas ni fått veta det mesta om mig och mitt hästliv, är det något ni undrar så är det bara att skicka iväg en komentar så svarar jag på det senare!
    /Amanda.

    ponnyryttares.blogg.se

    Hej och välkomna till våran blogg!
    Snart kommer det presentationer av oss och våra ponnysar, bloggdesignen är ännu inte färdig heller.
     kram loisa och amanda ♥

    RSS 2.0